• Az ország legnagyobb árukészletével állunk rendelkezésére!

  • Nyitva tartás

    H-Sz: 8 - 17h

Abroncsfüggők Blog

A Falken és a G-Klasse

2018. július 23. - 10:43

A Mercedes nagyon beletalált 1979-ben a G-osztályba. Eredetileg harckocsizó hadosztály parancsnoki autójának tervezték, ezért alapból három differenciálzár van a kaszni alatt.

Civil változataiba előbb a vadászok, mezőgazdászok szerettek bele, aztán jöttek a luxuskivitelek. A múlt század végén Fenyő János, a Rózsadomb alján lelőtt médiavállalkozó is vett egy V-nyolcast, ami annak idején 135 ezer márkába került. És a modell legújabb generációja Falken abroncsokon gördül ki a gyárból.

A legújabb generációs G-osztály világpremierje januárban volt a detroiti szalonon, és 265/60 R18 méretű Falken Wildpeak A/T 3WA, vagy AS210A gumikkal látják el a szerelősoron.

A Wildpeak A/T 3WA tulajdonképpen olyan nyári abroncs, ami aszfalton, nagy sebességnél is éppolyan megbízható, mint laza talajú földutakon, ahol ugyanakkor a tartósság is kiemelt szempont.

Az egész évben használható, négy évszakos AS210A elsősorban közútra való. Az M + S címkéjével és a hópehely szimbólummal megjelölt a gumiabroncs télen is használható havas és jeges körülmények között.

Kategóriák: Abroncsfüggők