• Az ország legnagyobb árukészletével állunk rendelkezésére!

  • Nyitva tartás

    H-Sz: 8 - 17h

Abroncsfüggők Blog

bmw_winter_icept_evo2_suv_01_v

Hankook prémium gumikat kap a BMW X3

2018. July 20. - 10:45

A Hankook újabb első gyári felszerelésre kapott megbízást, ezúttal a BMW X3 aktuális modelljéhez, nyári és téli abroncsokkal egyaránt. Az idén a kedvelt SUV járműszegmens a teljes személygépkocsi-termelés 25 százalékát is elérheti Európában. A Hankook külön ehhez a kategóriához kínálja ultra-nagyteljesítményű (UHP) abroncsait SUV változatban is. A BMW csoport hamar felismerte a sokoldalú járműkategóriában rejlő lehetőségeket, és a BMW X3 előző modellváltozataival nagy sikert ért el: 1,5 milliót értékesített világszerte.

A harmadik generáció gyári abroncsokkal való felszereléséhez a gyártó többek között a Hankook márka mellett döntött. A BMW X3 dinamikus, sportos viselkedését a Hankook nyári Ventus S1 evo² SUV (225/60 R18 104 W XL méretben) és téli winter i*cept evo² SUV abroncsai is támogatják (utóbbi 225/60 R18 104 H XL méretben).

A BMW csoport különösen a nyári abroncsok terén kérte a Hankook mérnököket egy olyan termék kifejlesztésére, amely nagy teljesítményt nyújt, anélkül hogy ez a kényelem rovására menne, és így nem pusztán a márka sportos igényeinek felel meg, hanem a BMW X3 kényelmes, mégis agilis karakteréhez is illeszkedik. E követelmények kielégítése érdekében a Ventus S1 evo² SUV abroncsot a BMW X3-hoz többek között egy speciálisan módosított peremmag betéttel látták el.

Ezt különösen a sportosabb vezetők számára tervezték, így megfelelő merevséget és magas fokú kormányzási pontosságot biztosít, ami megfelel a jármű menetdinamikájának. A magas hőmérséklettel szembeni ellenálló képességet (amire a Ventus S1 evo² SUV abroncsnak a 270 kilométerig engedélyezett menetsebesség mellett szüksége is van), egy különleges fejlesztésű, hőálló hibridszövet biztosítja. A rendkívül jó kezelhetőségi jellemzőket emellett az oldalfal alsó részének nagyfokú merevsége teszi lehetővé.

A többrétegű futófelületi szerkezet segítségével a gördülési ellenállást is jelentősen csökkenteni lehetett. Ugyanakkor a nedves úton nyújtott tapadást a futófelületi keverék növeli, és ezzel optimálisan kiegészíti a BMW X3 biztonsági jellemzőit.

A nyári abroncsokhoz hasonlóan a csillag jelöléssel ellátott winter i*cept evo² SUV abroncsot úgy tervezték, hogy az X3 menetdinamikáját téli körülmények között is optimálisan támogassa. A fejlesztés során az alacsony gördülési ellenállás mellett különösen a jó úttartást tartották szem előtt. A teljes futófelületen elrendezett 3D-s lamellák a mintaelemek mozgásának minimalizálása révén csökkentett súrlódás által további menetstabilitást nyújtanak.

A nano-szilika keverék alacsony hőmérsékleten megakadályozza az abroncs keményedését, így az abroncs felfekvő felülete nagyobb rugalmasságának köszönhetően jobb tapadást biztosít téli és nedves úrfelületeken, ami a rövidebb fékutakban is megmutatkozik.

Kategóriák: Abroncsfüggők