• Az ország legnagyobb árukészletével állunk rendelkezésére!

  • Nyitva tartás

    H-Sz: 8 - 17h

Abroncsfüggők Blog

falken_nurb4_v

Nürburgring 24 – javított a Falken csapat

2018. May 15. - 12:29

A tavalyinál jobb eredménnyel zárta a Falken csapat a hétvégi ADAC Zürich 24h Race versenyt a Nürburgring Nordschleifén. A Porsche 911 GT3 R a 9. helyen végzett, míg a BMW M6 GT3 15. lett.

Az éjszaka közepén, a boxutcás kép készítése idején a Porsche még a 10., a BMW pedig a 17. helyen volt, de egy időben az utóbbi még a 33. helyen is küzdött az előrejutásért egy lekörözött bolyba ragadva.

A 24 órás nürburgringi verseny különösen nagy kihívás elé állítja a csapatokat, hiszen talán még nem volt olyan alkalom, amikor nem szakadt zápor a versenypályára. Ezúttal többször, egyebek között vasárnap hajnalban is zuhogott, de néha nem a 24 kilométeres pálya minden pontján esett, úgyhogy nehéz helyzetben volt a csapatvezetés, hogy mikor, milyen abroncsot dobjanak fel az 500 lovas négyliteres, hathengeres boxermotoros Porschéra, valamint az 585 lóerős, 4,4 literes V-nyolcassal hajtott BMW-re.

A Nordschleife ugyanis hegyes-völgyes, kanyargós, olyannyira, hogy a pálya két különböző pontján eltérő időjárási viszonyok szokták megzavarni a versenyzőket. Előfordul, hogy a pilóták ragyogó napsütésben indulnak a tengerszint felett 620 méteren lévő rajtvonalról, majd 300 métert ereszkedve esőben érik el Breidscheidben a legalacsonyabb pontot. Tehát a megfelelő abroncs kiválasztásakor a gyors köridő nem az egyedüli szempont.

Az elmúlt év volt az első, amikor a versenyen 1999 óta részt vevő Falken két különböző versenyautót indított. Az idei eredmény azért volt jobb a tavalyinál, mert akkor a Porsche egy baleset miatt kiállásra kényszerült, viszont a BMW a 8. helyen végzett.

Kategóriák: Abroncsfüggők