• Az ország legnagyobb árukészletével állunk rendelkezésére!

  • Nyitva tartás

    H-Sz: 8 - 17h

Abroncsfüggők Blog

conti-premiumcontact-6-tire-ok

Ötről hatra vált a Continental

2017. April 7. - 13:24

Nem kezdődött rosszul az év a Continental vadonatúj nyári abroncsa, a PremiumContact 6 számára, hiszen két komoly teszten is megszerezte az első helyet. A gyártó pedig fokozatosan ezzel helyettesíti a Contact 5 abroncsait.

Fölényesen, összesen 51 – 225/50 R 17 méretű – versenytársát megelőzve győzött a Continental PremiumContact 6 az Autobild nagyszabású nyáriabroncs-tesztjén. A német autós szaklap tesztelői száraz és vizes aszfalton mutatott viselkedése, valamint rövid fékútjai mellett pontos irányíthatóságát és kiváló dinamikus tulajdonságait dicsérték az abroncsnak.

Száraz és vizes úton mért fékútjainak köszönhetően PremiumContact 6 már a teszt első fázisában az élre került, hiszen az elért 69,9 méterrel egyedüliként fért be 70 méter alá a száraz úton 100 kilométeres, vizes felületen pedig 80 kilométeres sebességnél végrehajtott vészfékezések kombinált eredményeinek rangsorában, és így az első helyről várhatta a húsz legjobb abroncsra váró további tesztfeladatokat.

Ugyancsak kiválóan szerepelt a PremiumContact 6 az Autobild Allrad abroncstesztjén, persze más méretben. A SUV-specialista magazin szakemberei tíz különféle 235/50 R 18 méretű abroncsot teszteltek. Hat tesztmérésben is kiemelkedő eredményt ért el az új nyári gumiabroncs, amely a szakemberek szerint száraz és nedves úton is kiválóan tapad, nagyon alacsony a gördülési ellenállása és sárban is jól teljesít.

Ezek szerint a kompakt és középkategóriás autókhoz, sportos és SUV modellekhez egyaránt megfelelő PremiumContac 6 sikeresen ötvözi a kimagasló kényelmet a sportos kezelhetőséggel. Az abroncs 16 és 21 hüvelyk közötti méretekben kapható 70 különféle méretváltozatban, és fokozatosan váltja majd le elődeit, a ContiPremiumContact 5 és ContiSportContact 5 abroncsokat. Ezeknél azonban 15 százalékkal jobb a kopástűrése, gördülési ellenállása pedig 5 százalékkal kisebb

Kategóriák: Abroncsfüggők