• Az ország legnagyobb árukészletével állunk rendelkezésére!

  • Nyitva tartás

    H-Sz: 8 - 17h

Abroncsfüggők Blog

pirelli-wrc-v

Visszatért a WRC-be a Pirelli

2018. February 15. - 08:37

A kihagyott elmúlt év után idén ismét jön a Pirelli a World Rally Championship helyszíneire, és elsőként január utolsó hétvégéjén, a Rallye Monte Carlo során gördültek az olasz márka termékein a versenyautók.

A Pirelli négyfajta abroncsot vitt a Monte Carlóra, köztük az újonnan kifejlesztett RK családot. A verseny során voltak médium abroncsok a száraz felületekre, és voltak szuperlágyak a száraz és nedves útfelületekre. Hóra és jégre szöges és sima Sottozero STZ-B gumit kínált a gyár, amely a későbbi fordulókon mutatja be a rali által támasztott igényeknek megfelelően kifejlesztett vadonatúj P Zero és Scorpion gumikat.

A száraz aszfaltra szánt vadonatúj P Zero keményebb változata az RK5A, a lágyabb P Zero RK7B. Ha vizes aszfalt, jöhet a szintén új Cinturato RWA, míg a földutakra a megerősített Scorpion K4 és a lágyabb keveréket tartalmazó K6 való. Ezek amellett, hogy rendkívül gyorsak és a futófelület új mintázata révén javult a vezethetőség, a legszélsőségesebb terepviszonyok között is állják a kövek-egyebek döfését-szúrását.

 

Kategóriák: Abroncsfüggők