• Az ország legnagyobb árukészletével állunk rendelkezésére!

  • Nyitva tartás

    H-Sz: 8 - 17h

projekt oldal innováció

Abroncs Hungária Kereskedőház Kft. regionális logisztikai központjának továbbfejlesztése Bajon – 2012

Kivitelezés ideje: 2012.08.24 – 2013.09.26.
Kedvezményezett: Abroncs Hungária Kereskedőház Kft. 2836 Baj, Petőfi Sándor utca 1. 015/22. hrsz.
Kivitelező: RUTIN építőipari Fővállakozó Kft.
Tervező: MTT – BAU Bt.
Közreműködő: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 173 371 978 Ft.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

A beruházás bemutatása

 

A projekt fő célkitűzése továbbra is, a Társaság logisztikai szolgáltatási kapacitásának növelése, minőségének, valamint a partner igények kielégítésének minél magasabb színvonalon történő biztosítása.

Az új raktárcsarnok és az ebben telepítésre kerülő új állványrendszer a partnerek folyamatosan növekvő áru kiszolgálás mennyiségi igényét zökkenőmentesen tudja kielégíteni, egyúttal a készletek mozgatása áttekinthetőbbé és gyorsabbá válik.

Az új csarnok elhelyezkedése, és speciális kapurendszerének kialakítása az ügyfelek, valamint a saját fuvareszközök töltését is gyorsabbá teszik.

A termékek vonalkódos, helykódos nyílvántartását és kiadását az újonnan installált online informatikai rendszer és eszközök biztosítják.

A vagyonvédelem céljából biztonsági rendszer került kialakításra.

A raktárcsarnok építés befejezésév egyidejűleg összeállításra és beüzemelésre kerültek az importból beszerzett speciális állványrendszerek.

A projekt megvalósítása 2013 szeptember 26-kán a beruházásra kiadott jogerős használatba vételi engedéllyel befejeződött.

A projekt sikeres megvalósítása – terveink szerint- növeli a társaság versenyképességét, és ezáltal eredményességét is.

 

Szakmai program

 

A projekt előkészítő szakaszában megtörtént az egyeztetés a megbízókkal és a célcsoport egyéb tagjaival, ennek alapján került sor az engedélyeztetési terv elkészítésére, melyet az építési hatóság engedélyezésre 2012. április 12-én átvett.
Jelen projekt keretében 5074 m2 logisztikai raktár épült, gumiabroncs tároló állványrendszerek beállítása, valamint külső infrastruktúrális fejlesztés és információs technológia fejlesztés valósult meg.

A vállalkozás az MSZ EN ISO 14001:2005 környezetközpontú irányítási rendszer előírásai szerint működik. A logisztikai folyamatainak lebonyolítását és dokumentálását a szervezeti és működési szabályzat, a munkavédelmi és tűzvédelmi előírások, valamint a hatósági előírások szerint végzi.

A regionális logisztikai központban az új beruházást megelőzően 9000m2-es fedett raktárkapaciás állt rendelkezésre, a projekt megvalósításával ez a kapacitás 14.000 m2-re bővült.
Jelen projekt keretében 5 074m2 fedett raktár fog épülni.

Az új raktárcsarnok szerkezeti leírása:
Alapozás: Az alkalmazott alapozási mód : pillér alapozás. Alsó síkja a fagyhatár alatt (90 cm).
Kapuk: kamion és tgk. forgalomra méretezett ipari kapuk az ény. homlokzaton készülnek: 16 db ipari kapu.
Acélszerkezet: keretlábak, főtartók
Keretek: változó méretű vastagfalú hegesztett szelvények, tetőtartók 6,00 0-os lejtéssel, alakos kialakítással, jellemzően 0,50. 0,80 m gerincmérettel.

AT 188 RAL 5010 és AT 12424 RAL 5010 állványrendszer szolgál a gumiabroncsok tárolására.

Hibrid kamerarendszer, valamint elektronikus vagyonvédelmi rendszer.

Az informatikai rendszer működéséért kiépített wifi hálózat biztosítja.

A társaság 18 éve működik, menedzsmentjének jártassága, szakmai tapasztalata van a gumiipari logisztikai tevékenység ellátásában, ismerik és alkalmazzák a gumiipari logisztikában alkalmazott legkorszerűbb tárolási, rakodási ás nyilvántartási módszereket.

A just in time rendszerű kiszolgálás a logisztika területén elérhető BAT technológia (elérhető legjobb technológia), mivel a megbízó részére komissiózott, kiszállításra előkészített, vonalkódos címkével azonosított egységrakomány áll rendelkezésre a kívánt időpontban, elkerülve a szállító járművek felesleges állását. Ez teszi a projektet újszerűvé.

A projekt megvalósítása a vonatkozó építési, munkavédelmi és tűzvédelmi szabályok betartásával megtörtént. A projekt fenntartása során a jelenleg alkalmazott eljárások és az ISO 14001:2005 szabvány előírása határozza meg a logisztikai feladatok ellátását.

 

info_tabla_ahkh_2012_thumb
mag_zrt_head
nfu_125