• Az ország legnagyobb árukészletével állunk rendelkezésére!

 • Nyitva tartás

  H-Sz: 8 - 17h

projekt oldal innováció

Regionális Logisztikai Raktár fejlesztése – 2008

Kivitelezés ideje: 2008.08.07 – 2009.01.05
Kezdeményezett: Abroncs Hungária Kereskedőház Kft. 2836 Baj, Petőfi Sándor utca 1. 020/5. hrsz.
Kivitelező: RUTIN építőipari Fővállakozó Kft.
Tervező: MTT – BAU Bt.
Közreműködő: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 56 768 637 Ft.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

A beruházás bemutatása

 

A projekt célcsoportja gumiabroncsot felhasználó cégek és magánszemélyek. A projekt célcsoportjába tartoznak ezen túlmenően a kistérség lakói, akik igénybe veszik a cég szolgáltatását és munkát vállalnak a regionális logisztikai központban.

A piac által megkövetelt szinten a pályázó – a teljes körű logisztikai szolgáltatás elvégzéséhez – még nem rendelkezik elegendő raktárkapacitással, rakodóeszköz parkkal és megfelelő informatikai rendszerrel. További fejlesztés válik szükségessé a feladat minden igényt kielégítő szintű ellátásához. A követelmények haladéktalan kielégítéséhez az Abroncs Hungária Kereskedőház Kft.-nek meg kell szervezni, és biztosítani kell az akadálymentes áru- és információáramlást.

Az információ átfutási idejét jelentős mértékben lerövidíti a központi, raktári információs rendszer kifejlesztése és üzembe helyezése. Az áru-, információ- és okmányáramlás akadálytalan biztosítása érdekében szükség van arra, hogy a partnerek közös adatcsere-rendszert hozzanak létre.

Az áru eljuttatása a vevőhöz úgy történik, hogy a logisztikai központ saját fuvareszközzel oldja meg a kiszállítást. Saját fuvareszköz alkalmazása elsősorban gazdaságossági szempontok alapján van szükség. Saját eszköz fuvaralkalmazása lehetőséget biztosít, hogy a regionális központból néhány óra alatt eljusson az abroncs a kiskereskedelmi egységekbe.

A jelenlegi rendszerben a munkatársak által elkövetett hibák miatt az abroncsok azonosítása nem minden estben pontos, ezért a kikeresésük hosszabb időt vesz igénybe. A jelenleg alkalmazott rakodási lista megmutatja, hogy az adott méretből mennyit kell levenni a meghatározott polcról. Mivel az abroncsok kikészítésekor csak a helykód adott és egy-egy helyen többféle gumiabroncs van, ezért hibázhat az összeszedő.

A hibás teljesítések számának csökkenése a zárt, Interneten keresztül bonyolított adatcsere rendszer, valamint gumiabroncs-piaci tapasztalattal rendelkező szakembergárda segítségével oldható meg.

Az Abroncs Hungária kereskedőház Kft. komplex rendszerben kívánja megoldani a logisztikai feladatokat: Az áruáramlás szervezéséhez és lebonyolításához elengedhetetlen diszpozíciós feladatok magukba foglalják a szükséges tervezést, analízist, szervezést és fuvareszköz választást, a fuvarokmányok és a kísérőokmányok kiállítását.

Korszerűsíteni kell az áruáramlás megvalósításához szükséges raktározási feladatokat, úgy mint a raktár üzemeltetése, betárolás, komissiózás, és a kapcsolódó manipuláció, az eladást elősegítő kiegészítő feladatok, mint például a finishing tevékenység és az információáramlás biztosítása is.

A jelenlegi 6000m2-es raktárkapacitás már nem elégíti ki a megbízók igényeit, szükségessé vált ennek továbbfejlesztése. Az előzetes számítások szerint új 1000m2-es raktár építésével a raktárkapacitás elérné a 7000m2-t. Ez a méret már kielégítené a piaci igényeket. A raktárhoz gumik raktározására alkalmas polcrendszer kialakítása szükséges.

A rakodóeszköz kapacitást is a tervezett új raktárkapacitáshoz kell növelni. Szükségessé válik homlokvillás targoncák és krokodilemelők beszerzése. Igény merült fel továbbá speciális abroncsmosó gépek, illetve egyéb célgépek beszerzése is, melyek az abroncsok megfelelő tárolását és kezelését segítik elő.

A új vonalkódos leolvasási rendszeren alapuló informatikai rendszer kiépítése vált szükségessé az abroncsok egyedi azonosításának és nyilvántartásának pontosítása céljából. Ennek segítségével lerövidül a logisztikai kiszolgálási idő.

A projekt közvetlen célja korszerű regionális logisztikai központ kialakítása. Hosszú távú célja versenyképes, jól prosperáló, európai mércével mért közepes vállalkozássá fejlődni.

 

Szakmai program

 

Jelen projekt keretében eszközbeszerzés, a szolgáltatáshoz kapcsolódó ingatlan beruházás, és információs technológia-fejlesztés fog megvalósulni.

A logisztikai központ kialakítására remek lehetőség kínálkozik az Abroncs Hungária Kereskedőház Kft. telephelyén. A 20 hektáros telephely ideális helyen, Budapesttől 65 km-re Tata mellett Baj községben található.

A terület kiválasztását az alábbiak indokolják:

Az országos elosztóhálózat és a Nyugat-európai import beszerzések szempontjából ideális fekvésű telephely (M1 autópálya mentén)

A telephely a vállalat tulajdonában van. A beépítettségre vonatkozó engedélyek lehetővé teszik a fejlesztés megvalósítását. A telephelyen a működtetéshez szükséges infrastruktúra rendelkezésre áll. A telephely működtetéséhez szak- és betanított munkásállomány biztosított.

A projekt keretében a logisztikai szolgáltatáshoz nélkülözhetetlen raktári polcrendszer rakodógépek és speciális gumiabroncs kezelő gépek kerülnek beszerzésre. A raktárban a megbízók tulajdonában álló gumiabroncsok és kerekek tárolása fog történni, ezeket speciális gépekkel kell tisztítani. A megbízók teljes körű igény kielégítése érdekében gumiabroncs szerelésre is sor kerül, ezt a tevékenységet támogatják a csúcstechnológiát képviselő Hoffmann gépek.

A beszerzendő eszközök:

 • Raktári polcrendszer
 • 1db OMA 549 pneumatikus krokodil emelő
 • 2db gázüzemű Still homlokvillás emelőtargonca
 • 2db Geodyna 6800P kerékkiegyensúlyozó
 • 2db Monty 3300 2-speed kerékszerelő
 • 2db Easymont segédkar kerékszerelő gépekhez
 • 4db termékszámláló berendezés infra sorompóval és vezérlő elektronikával
 • 2db Wulkan 300 automata kerékmosó

Információs technológia-fejlesztés keretében 15db Symbol MC9090 adatgyűjtő és Zebra RW mobil hőnyomtató kerül beszerzésre. Hardver illesztő rendszer és ügyviteli rendszer fejlesztés fog megvalósulni.

A pályázat által létrehozandó létesítmény – logisztikai központ – szervesen illeszkedik a telep már meglevő létesítményeihez, az általa létrehozott új raktár és számítógépes kiszolgáló rendszer biztosítja a 8-10 ezer darabos kapacitású gumiabroncs ellátó rendszer hatékony működését.

 

Kapcsolatok


Kedvezményezett:

Abroncs Hungária Kereskedőház Kft.
2836 Baj, Petőfi Sándor utca 1. 020/5. hrsz.
Székhely: 1119: Budapest, Fehérvári út 71-73. Tel: 371-3304, Fax: 371-3373
akh@akh.hu

Közreműködő szervezet:
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
ÚMTF Infovonal: 06-40 638 638
nfu@meh.hu www.nfu.hu
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapja: www.nfu.hu
Irányító hatóság honlapja: www.magzrt.hu
Közreműködő szervezet honlapja: www.magzrt.hu