• Az ország legnagyobb árukészletével állunk rendelkezésére!

  • Nyitva tartás

    H-Sz: 8 - 17h

Sajtóközlemények

Sajtóközlemények

Sajtóközlemények

Autósok százezrei zúdulnak a gumiszervizekre a következő hetekben

Tíz helyszínen több mint 100 ezer autós keresi fel ezekben a hetekben az AKH szervizeit, Húsvét után elindul ugyanis a tavaszi abroncs csere időszaka. A hideg, szeszélyes márciusi időjárás miatt idén is később kezdik az autósok téli abroncsaikat nyárira cseréltetni. Az Abroncs Kereskedőház előrejelzése szerint a csúcs április közepén várható, így érdemes előre időpontot foglalni.

[tovább…]


Öt tipp a biztonságos téli autóvezetéshez

Az elmúlt napok újabb hideg és csapadékos, havas időszaka minden eddiginél nagyobb figyelmet követel az autósoktól. Csak téliesített autóval, türelmes vezetéssel garantálható a biztonságos közlekedés. Az Abroncs Kereskedőház kereskedelmi vezetője, Tiszay Árpád szerint aki nem használ téli gumit, a napokban inkább ne üljön autóba.

[tovább…]


5 tipp, hogyan készítsük fel autónkat a síútra

A következő hetekben magyar síelők ezrei kelnek útra a környező országokba, hogy pár – remélhetőleg felhőtlen – napot hódoljanak a téli szenvedélyüknek. Egy hosszú téli út alatt gyakran több ezer kilométert is autózunk néhol csúszós, havas, jeges körülmények között. Ahhoz, hogy az oda- és hazavezető út is izgalmaktól mentes legyen, érdemes megfogadni pár tanácsot, amelyet az Abroncs Kereskedőház szakembereinek segítségével állítottunk össze.

[tovább…]


Az autósok 12 százaléka nyári gumival közlekedik

2017. december 19.

Százból tizenkét autón nyári abroncsok vannak fent december közepén, derült ki abból a felmérésből, amelyet az Abroncs Kereskedőház végzett a téli szerelési szezon után Budapesten és több nagyvárosban. A felmérés szerint az átlagnál rosszabb a helyzet a kisteherautók és mikrobuszok esetében.

[tovább…] 


Télen milliméterekben mérik a biztonságot

2017. október 17.

Mivel egyre hidegebbek lesznek az őszi reggelek, elérkezett az ideje, hogy a biztonságos közlekedés érdekében autóinkat téli abronccsal szereltessük fel. Jeges, zúzmarás, vagy havas úton a nyári gumival felszerelt autónak háromszor annyi fékútra van szüksége, mint a téli abroncsokon futó gépkocsiknak. Az Abroncs Kereskedőház szakértői szerint nyári gumikon, vagy 4 milliméter alatti profilmélységű téli abroncsokon közlekedni a következő hónapokban nagy felelőtlenség.

[tovább…] 


5 tipp a biztonságos őszi közlekedéshez

2017. szeptember 12.

Tudta, hogy az lehullott falevelek kora reggel pont ugyanúgy csúszhatnak, mintha jégen közlekednénk? Az átmeneti időszakban az autósoknak is nagy figyelmet kell fordítaniuk autójukra és az óvatos közlekedésre. Az Abroncs Kereskedőház szakértői segítségével összeállítottunk 5 fontos szempontot, amelynek segítségével megelőzhetjük az őszi kellemetlenségeket.

[tovább…] 


Drágulnak a gumiabroncsok az emelkedő nyersanyagárak miatt

2017. március 8.

Jelentősen növekszik a gumiabroncsok ára a következő hetekben. Iparági információk szerint a gyártáshoz szükséges nyersanyagok áremelkedése miatt a gyártók átlagosan 4-9 százalékkal drágábban adják majd termékeiket. A gumiabroncs nagykereskedelem piacvezető vállalata, az Abroncs Kereskedőház szerint a készletek kimerülésével a többletköltség 4-6 héten belül a fogyasztói árakban is megjelenik.

[tovább…]


Több tízezer forintos kárt is okozhat autónkban egy kátyú

2017. február 27.

Jelentősen megnövekedett az ország útjain a kátyúk száma a rendkívüli hideg időjárást követő enyhüléssel. Az útfelületek sérülései számos veszélyforrást hordoznak magukban. Az országutak állapota a szervizbe kerülő gépkocsikon is meglátszik.

[tovább…]


Vezetési tanácsok extrém hidegben

2017. január 17.

Dermesztő napokat él át az ország. Reggelente nagyon kellemetlen a fűtetlen autóba ülni és útnak indulni. Összeállításunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy mire is figyeljünk autónknál az elkövetkező fagyos, téli hetekben.

[tovább…]


Karácsonyi adománygyűjtést szervezett az Abroncs Kereskedőház

2016. december 7.

Több mint egy tonna ruhaneműt, játékot és tartós élelmiszert gyűjtöttek az Abroncs Kereskedőház munkatársai az elmúlt négy hétben. A felajánlást a cég vezetői a Máltai Szeretetszolgálatnak adták, a karitatív szervezet pedig nehéz sorsú családokat segít az adományból.

[tovább…]


Kiemelt Castrol disztribútor lett az Abroncs Kereskedőház

2016. szeptember 20.

A Castrol prémium minőségű kenőanyagainak kiemelt forgalmazója lett az Ab-roncs Kereskedőház Kft. A vállalat, amely a márkakereskedések szegmensét kizárólagosan láthatja el a világpiacot vezető gyártó termékeivel, a gyors és hatékony kiszolgálás érdekében Budapesten 200 ezer liter tárolókapacitású bázist hozott létre.

[tovább…]


5 fontos teendő, hogy hibátlan autóval indulj a tengerpartra

2016. július 12.

Júliusra több százezren időzítették nyári szabadságukat és indulnak el akár több ezer kilométeres nyaralásra autójukkal. Ahhoz azonban, hogy a járművet sokkal jobban terhelő oda- és visszavezető út is gondtalan legyen, érdemes megfogadni pár tanácsot, amelyet az Abroncs Kereskedőház szakembereitől kértünk.
[tovább…]


Havi 300 tonna elkopott autógumit gyűjt be az Abroncs Kereskedőház

2016. május 26.

Több mint 300 tonna elkoptatott, elhasznált gumiabroncsot gyűjtött be az elmúlt hetekben telephelyeiről és partnereitől az Abroncs Kereskedőház Kft. Mint Kovács László üzletfejlesztési igazgató elmondta: havonta nagyjából ekkora mennyiségről szeretnének gondoskodni. A leselejtezett autógumikat feldolgozó cégekhez szállítják, ahol megsemmisítik, vagy újrahasznosítják őket. Utóbbi esetben gyakori felhasználási mód, hogy útépítéséken használt gumiőrlemény formájában hasznosulnak az abroncsok.
[tovább…]


Új piacot nyitott az autógumi szektorban a kerékhotel szolgáltatás

2016. április 25.

Tízből egy gumit tárolnak a magyar autósok kerékhotelben, derült ki az évente több tízezer gumiabroncs-cserét végrehajtó, a szegmensben piacvezető Abroncs Kereskedőház adataiból. A tíz éve még szinte ismeretlen szolgáltatás mára népszerű lett elsősorban az üzleti flottát üzemeltető cégek számára. A téli-nyári abroncs átcserélési szezon egyébként hetekkel később indult el idén, mert senki sem hitte el, hogy nem lesz több havazás.
[tovább…]